Reljef paškog lava vraćen u grad Pag

Časne sestre Benediktinskog samostana sv. Margarite u Pagu svojim samozatajnim radom još su jednom pokazale predanost, ustrajnost i svjesnost o vrijednosti očuvanja bogatog kulturno-povijesnog nasljeđa grada Paga. Naime, na inicijativu paških benediktinki pokrenut je postupak dugotrajne posudbe reljefa paškog lava sv. Marka s Narodnim muzejom u Zadru.

Časna majka Benedikta Halilović i ravnateljica Narodnog muzeja Zadar, mr. sc. Renata Peroš potpisale su Posudbeni ugovor, čime je reljef Paškog lava postao dio fundusa muzeja benediktinki. Reljef paškog lava je po svim zakonskim propisima dopremljen u Benediktinski samostan u Pagu s krajnjim ciljem prezentacije javnosti u sklopu budućeg muzejskog Lapidarija kao dio bogate paške sakralne i kulturne baštine.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.