Rijeke i staze Srijema – triatlon za pamćenje

Manifestacija pod nazivom RISS – Rijeke i staze Srijema održava se od 2015. godine u organizaciji Turističke zajednice općine Nijemci, Općine Nijemci i udruge „Triatlon klub Tri-Tim“ iz Osijeka.

Triatlon je natjecanje koje u sebi sadrži tri različite discipline. Najčešće se pod triatlonom podrazumijeva sportsko natjecanje u disciplinama: plivanje, biciklizam i trčanje. Natjecatelj mora tijekom utrke prijeći unaprijed zadane dionice plivajući, vozeći bicikl odnosno trčeći prema unaprijed zadanom rasporedu.

Općina Nijemci nalazi se u ravničarskom dijelu Srijema. Prostrane, nepregledne ravnice ondje se spajaju sa moćnom Spačvanskom šumom i istoimenom rijekom koja se kod Lipovca ulijeva u Bosut. Općina Nijemci, iako na rubnom položaju prometno je prilično dobro povezana sa ostatkom zemlje, jer se u Lipovcu nalazi izlaz sa autoceste koja završava na graničnom prijelazu Bajakovo i predstavlja jedan od najprometnijih tranzitnih pravaca u ovom dijelu Europe. Vukovar i Vinkovci od Nijemaca se nalaze na pola sata vožnje, a makroregionalno središte Osijek na svega sat.

/// Nijemci – skriveni biser zapadnog Srijema

Nijemcima otkrijte zbog čega je promatranje ptica sve popularnija aktivnost. U ovom pitomom mjestu nedaleko Vinkovaca nalazi se Centar za promatranje ptica. Iskusni promatrači ptica kažu kako se u Nijemcima u jednom satu može vidjeti više vrsta ptica nego na drugim mjestima u nekoliko dana. GAK, žuta, siva i bijela čaplja, crna i bijela roda, orao štekavac, žličarka, crni lunja, vodomar, bregunica, samo su neke od ptica u srijemskoj ravnici. Predlažemo da ostanete i zadržite se koji dan u najistočnijoj županiji.

Svima je jasno kako se u Slavoniji i Srijemu najbolje jede, opće je poznato i kako je ovdje pogled protkan zlatom i kako su vrijedne slavonske voćne kapi. Poznata je priča i o vrhunskim vinima Iloka kao i ona o srijemskom doručku. Na LINKU donosimo vam popis lokacija i doživljaja za koje možda niste znali.

/// Vikend u Slavoniji i Srijemu: Tips&Tricks

Iskušajte vikend u kućama domaćina i probudite se uz zvukove pijetla i cvrkut ptica. Posljedica spavanja na selu je totalna relaksacija i gubitak stresa stoga budite oprezni. Putujući mjestima Srijema i Slavonije pred vama će se nizati ambijentalna mjesta i sela. Ne žurite, zastanite  i osluhnite. Doživite Srijem i Slavoniju svim čulima.

/// Zašto je selo uvijek IN, a Slavonija totalno kul?

No vratimo se triatlonu, sedmo izadnje ovog zanimljivog triatlona održat će se 28. kolovoza 2021. godine u tri discipline: 400 m plivanje, 10 kilometara vožnja biciklom i 2,5 kilometra trčanje.

Naslovna fotografija: TZ Općine Nijemci

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.