Novogodišnje predjelo – tradicionalna satrica se servira uz kulen i kulenovu seku

Satrica je tradicionalno najbolji prilog slavonskom kulenu i kulenovoj seki jer razblažuje ljutinu ove najpopularnije slavonske delicije. Jede se satrica i uz šunku, domaći kruh ili masnu pogaču, a uz šljivovicu zaokružit će pravu slavonsku gozbu.

Tradicionalno satrica je predjelo koje će se naći na većini novogodišnjih trpeza uz narezane suhe delicije.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Recept za 10 obroka

Sastojci:

Priprema:

  • Svježi sir – 0,50 kg
  • Mladi  luk – 0,10 kg
  • Kiselo vrhnje – 0,20 l
  • Kosani peršinov list – 1 žličica
  • Sol – 0,02 kg
  • Crvena slatka mljevena paprika – prstohvat

Svježi domaći kravlji sir propasirati ili dobro izmiješati. Dodati vrhnje. Mladi luk očistiti, oprati, zajedno s listovima izrezati na kolutiće i malo posoliti. Peršinov list sitno nasjeckati. Sir, vrhnje, luk, peršin i sol zajedno spojiti i poslužiti s malo crvene paprike posute po površini. Satricu poslužiti kao predjelo ili u kombinaciji sa slavonskim kulenom.

Vinska preporuka: Chardonnay, Iločki podrumi

Naslovna fotografija: Sanja Mijac
Izvor: Gastro umjetnost Srijema i Slavonije, TZ VSŽ

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.