Topla zima u Puli i Medulinu – Prezimite na jugu Istre

Grad Pula i Medulin Riviera idealna su destinacija za jesenski i zimski odmor na jugu Istre i imaju više od 2.300 sunčanih sati godišnje. Ta se posebnost želi naglasiti kampanjom “Warm Winter – Topla zima”, koja predstavlja destinaciju grada Pule i Medulin Riviere sa svim smještajnim kapacitetima, ali i prirodnim i kulturnim bogatstvima, kao idealnim i sigurnim mjestima za provođenje zimskog odmora.

Po prvi puta, Medulin Riviera i Pula mogu se pohvaliti da, pored hotela, hostela, apartmana i kuća za odmor, imaju otvorena dva kampa u zimskim mjesecima: kamp Arena Stoja i kamp Arena Grand Kažela Arena Hospitality Groupe. Tvrde kako je tisuću razloga zašto posjetiti 3.000 godina star grad Pulu, ali i Medulin, Premanturu, Banjole, Pješčanu Uvalu, Pomer i Vinkuran.

BICIKLIRANJE I PJEŠAČENJE TIJEKOM CIJELE GODINE

Tokom cijele godine priroda i more na ovim su destinacijama posebni, a cijelo je područje isprepleteno biciklističkim i pješačkim stazama kojima se možete kretati uz more i parkove prirode, ili možete istražiti kulturno bogatstvo Pule i Medulin Riviere.

Sport i rekreacija idealni su na ovom području zbog klimatskih uvjeta, ali i sportske infrastrukture. Ovdje je 6 nogometnih terena FIFA veličine u Medulinu, pulski gradski bazen površine čak 5.900 četvornih metara, dva pulska stadiona s atletskim stazama, tenis tereni, trim staze i ostali sportski sadržaji.

Najznačajnija prirodna bogatstva Pule i Medulin Riviere su Park prirode Kamenjak koje je jedno od rijetkih staništa ugroženih i zaštićenih biljnih i životinjskih vrsta priobalja i Park šuma Šijana koje je mjesto okupljanja još iz doba austrougarske, kao i Nacionalni park Brijuni koji je osim bogate prirode i jedinstveni muzej na otvorenome.

Kulturno nasljeđe Pule i Medulin Riviere bogato je i seže od davne antike pa sve do modernoga doba. U srcu Medulina možete istražiti arheološki park Vižula, ili najpoznatiji pulski spomenik amfiteatar Arena, sa izložbom “Vinogradarstvo i maslinarstvo Istre u antici” u svom podzemlju.

U Puli svakako treba posjetiti Augustov hram i venecijansku Gradsku palaču na antičkom trgu Forum, Slavoluk Sergijevaca, Dvojna vrata ili najstarija Herculova vrata. U centru Pule nalaze se brojne galerije, Muzej suvremene umjetnosti i Povijesni i pomorski muzej Istre smješten u mletačkoj utvrdi Kaštel.

Austro ugarska je u Puli ostavila Mornarički kasino, danas poznat kao Dom hrvatskih branitelja na čijem je otvaranju bio i Franjo Josip I., ali i prsten tvrđava koje su branile ovo područje. Danas su mnoge u funkciji kao i 130 godina stara utvrda Verudela u kojoj se nalazi Aquarium Pula, gdje se na jedinstven način spaja bogatstvo flore i faune Jadrana sa stoljetnom vojnom poviješću Pule.

Tu je i Malin, što u prijevodu istarskog dijalekta znači mlin, koji je simbol Medulina i čuvar njegovog porta, a izgrađen je još prije 140 godina te je danas obnovljen i ponovno melje žito.

Kada se zasitite prirode i kulture Medulin Riviere i Pule, možete se zabaviti i opustiti i kušati raznoliku gastronomsku ponudu, od tradicionalnih jela poput njoki, pljukanci, fuži, istarskog pršuta, do izvrsnih ribljih specijaliteta, tartufa i moderne kuhinje. Svako je jelo ukusnije uz dodatak svjetski nagrađivanih istarskih maslinovih ulja te zaliveno istarskim vinima malvazijom i teranom.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.