Romantična Istra: Zalasci sunca, šetnje i wellness oaze za idealan vikend

Za sve vas koji ste u potrazi za šarmantnom destinacijom koja nudi povijesne znamenitosti, kulturne atrakcije, ali i nešto jedinstveno – onaj osjećaj romantike, savjetujemo vam putovanje na naš najzeleniji poluotok okružen morem u romantičnu Istru.

Razgledavanje šarmantnih srednjovjekovnih gradića, romantične šetnje uz more, uživanje u ukusnim delicijama i sportskim avanturama – što još možete poželjet. Bilo ljeto ili zima sadržaji koje vam nudi naš najveći poluotok brojni su i nećete se pokajati ako pobjegnete s kontinenta na more i iskusite jedan zimski vikend u Istri.

Najljepši zalasci sunca

Članak se nastavlja ispod oglasa

U Istri ćete naići na najljepše zalaske sunca i nikada nećete uočiti dva identična. Narančasto, crveno i grimizno svjetlo zalazećeg sunca raspršuju se morem ponekad mirnog poput ulja, a ponekad naboranog i nemirnog.

Prošećite uz more, pronađite mirno mjesto i odmorite se na obali, nazdravite čašom ukusnog istarskog vina i promatrajte kako se dan pretvara u noć.

Dok sunce polako tone u more, šetnja dugom stazom koja spaja Poreč i Funtanu uz morski zrak razbistrit će vam um i napuniti vaše baterije.

Romantična spa iskustva u istarskim wellness hotelima

Tijekom vašeg boravka u Istri, izdvojite jedan dan u kojem ćete samo uživati u luksuznom odmoru. Wellness centri su prave oaza mira a mirisna eterična ulja, detoksikacija i opuštajuće masaže nešto su što nam je svima potrebno.

Mirno okruženje, bogata ponuda i topla atmosfera wellness centara iskustvo je koje jednostavno morate doživjeti. Ne možete li se odlučiti koja vam je sauna najdraža, isprobajte ih sve.

Motovun: neopisivi izlasci sunca

Istra je savršena destinacija za zajedničko istraživanje, a Motovun nezaobilazna postaja tijekom vašeg istraživanja. Ovaj neobičan gradić očarati će svakoga tko zakorači njegovim kamenitim ulicama.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko ste ranoranilac i volite izlaske sunca uživajte u spektaklu koji će vam ovaj gradić pružiti bilo da ga posjetite u ljetnim ili zimskim mjesecima. Sigurni smo da nećete požaliti rano ustajanje.

Rovinj: najromantičniji grad na Mediteranu

Kao šećer na kraju ovog romantičnog putovanja ostavili smo bajkovit gradić Rovinj. Jedinstvena starogradska jezgra, romantičan i mediteranski ugođaj, ateljei i šarene kuće na obali mora samo su neki od razloga koji čine Rovinj idealnom destinacijom za romantični odmor.

I još samo mali savjet za najbolji pogled na grad: tradicionalnom barkom, batanom, oplovite otočiće i hridi, promatrajte Rovinj s mora, a kući ponesite jedinstveno i nezaboravno romantično iskustvo.

Naslovna fotografija: Poreč / Josef Gadermaier/ Pixabay

Izvor: Istra.hr

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.