Advent u Varaždinu najljepši je u Hrvatskoj

Advent u Varaždinu izabran je za najljepši u Hrvatskoj. Odlučila je tako Facebook publika u izboru koji je na svojoj Facebook stranici proveo portal Gradonačelnik.hr pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta. Varaždinu je pobjeda u kategoriji velikih gradova pripala s uvjerljivih 7.074 lajka podrške, gotovo 2.800 više od drugoplasiranog bjelovarskog Adventa.

advent u varaždinu najljepši, korzo
Korzo, izvor fotografije: Turistička zajednica grada Varaždina

Bilo je to treće izdanje ovog izbora u kojem je sudjelovalo 48 gradova i 16 općina. U kategoriji velikih gradova s više od 35 tisuća stanovnika i sjedišta županija natjecalo se njih 16. Glas za svoje favorite u osam je dana dalo ukupno 55.200 posjetitelja Facebook stranice portala Gradonačelnik.hr. Sadržaj objava pak, vidjelo je više od 2 milijuna i sto tisuća Facebook korisnika.

Zahvaljujemo svima koji su lajkali i dijelili fotografije i animirali svoje prijatelje da daju glas za varaždinski Advent i tako nam omogućili konačni trijumf, nakon što smo u prethodna dva izbora osvojili drugo mjesto. Velika je to nagrada za sav trud koji je uložen u pripremu i realizaciju Adventa u Varaždinu, ali isto tako i poticaj da damo sve od sebe i za manje od godinu dana budemo još kreativniji i čarobniji na ponos Varaždina i njegovih građana. Ipak, najveća su nam nagrada brojni posjetitelji, veliki, a posebno oni mali, koji su u velikom broju od početka Adventa posjećivali naš grad, uživali u njemu i vraćali se puni pozitivnih dojmova, poručili su iz Turističke zajednice grada Varaždina.

///Advent u Varaždinu – Grad u kojem priče postaju stvarnost

Zašto je Advent u Varaždinu izabran za najljepši u Hrvatskoj

Smješten na čak sedam lokacija, Advent u Varaždinu donio je više od 110 programa. Blagdansko uređeno okruženje povijesne jezgre jednog od najljepših gradova u Hrvatskoj pružilo je raznoliki program. Posljednjih nekoliko godina svojevrsni simbol varaždinskog Adventa postala je Kuća Djeda Mraza koja je ove godine postala impresivni Čarobni grad Djeda Mraza.

Čarobni grad Djeda Mraza, advent u varaždinu najljepši
Čarobni grad Djeda Mraza, izvor fotografije: Turistička zajednica grada Varaždina

///Čarobni grad Djeda Mraza – najčarobnije mjesto Adventa u Varaždinu

Panoramski kotač omogućio je posjetiteljima da u pogledu na blagdanski uređen Varaždin uživaju i iz ptičje perspektive, s 23 metra visine. Varaždinski Kapucinski trg s klizalištem ponovno je postao prava Ledena čarolija. Na omiljenim varaždinskim trgovima, Trgu Miljenka Stančića i Korzu, ali i na ukrašenim adventskim ulicama, organizatori su pripremili pravi gastro raj i glazbeni užitak.

advent u varaždinu najljepši, klizalište, ledena čarolija
Ledena čarolija, izvor fotografije: Turistička zajednica grada Varaždina

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.