Isprobajte Slow Travel, novi svjetski trend u industriji putovanja

Iako se Slow Travel pokret prvi puta pojavio prije oko 40 godina, sve do sada nije uspio okupiti veliki broj zaljubljenika. Pokret je nastao u Italiji tijekom prosvjeda protiv otvaranja poznatog brenda brze hrane u Rimu, želeći zaštititi regionalnu kulturu i lokalnu kuhinju. A upravo u ovo “novo normalno” vrijeme, kako brojna istraživanja pokazuju, većina nas okreće se regionalnom i lokalnom. Naime, ljubitelji putovanja žele iskusiti novu vrstu avanture, izbjeći velike gužve, jesti lokalne specijalitete, doživjeti posebno iskustvo i otkriti nešto novo.

Zadar – Slow travel destinacija

Jedna od Slow Travel destinacija u Hrvatskoj koju možete istražiti je i Zadar, prepun raznih specifičnih sadržaja na idealnoj lokaciji. Na samoj plaži, samo nekoliko minuta hoda od gradske jezgre, smjestio se Falkensteiner Resort Borik. Od interijera, u kojem se mislilo na svaki detalj, preko delicija posluženih na tanjuru do Aquapura Thalasso & spa centra – sve je podređeno gostu i njegovim užicima.

Osim već dobro poznatih atrakcija kao što su Morske orgulje koje neumorno skladaju svoje simfonije, instalacija Pozdrav suncu, Kalelarga, crkva sv. Donata ili najljepši zalazak sunca, koji ravnodušnim nije ostavio ni slavnog Alfreda Hitchcoka, u Zadru se nalazi i jedina sfinga u Hrvatskoj. I to ne bilo kakva, već ona koja ispunjava ljubavne želje. Nalazi se u vrtu Ville Attilla u četvrti Brodarica, a do nje možete doći i koristeći usluge barkajola koji će vas iz povijesne jezgre barkom prebaciti na suprotnu obalu gradske luke.

Slow Travel, kao novi trend, fokus stavlja na svjesna iskustva, interakciju s prirodom i opušten način putovanja, bez ikakvog stresa. Puno toga se promijenilo u 2020. godini, no jedno je sigurno, putovanja će postati svestranija i na njima ćemo htjeti uživati – lokalno. To znači istražiti specifičnosti nekog kraja, običaje, ali i okuse. Zadar ne biste trebali napustiti bez zdravice likerom Maraskino od višnje maraske i bez istraživanja alpsko-jadranske kuhinje Falkensteiner Resorta Borik. Ne zaboravite posjetiti zabavni Muzej iluzija i isprobati kako se puše staklo u Muzeju antičkog stakla. Zanimljiva je i okolica Zadra, u kojoj se između ostaloga nalazi nekoliko nacionalnih parkova, kao i solana u najstarijem hrvatskom kraljevskom gradu Ninu.

A nakon svakog izleta, najljepše je opustiti se u atmosferi u kojoj nećete morati ništa, a moći ćete sve što poželite.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.